Tv – reparationer, försäljning, installationer

Sörens TV-Service – 0501-192 90
Personlig service från start till mål för dina behov

Vad är TV?

Television är ett system inom telekommunikation för att på avstånd skicka ljud och tvådimensionella rörliga bilder till en mottagare. Numera betecknar termen, som kan förkortas TV, tv eller teve, även mediet (”att titta på TV”) eller för att beskriva tekniska lösningar som tillhör något av de olika TV-systemen. Systemet för att sända bilder har funnits kommersiellt sedan 1930-talet och har som massmedium fått stor spridning världen över.

Digital Tv

Den bästa bilden och ljudet får du från en Parabol, för mer info. se vår parabolsida.

Analog TV = Signal analogt (det gamla sättet när du hade ”Tjock Tv” och vanlig antenn på taket)
Digital TV = Signal Digitalt
HDTV = Digital signal i högre kvalité (upplösning).

Det är ganska stor skillnad på kvalitén om du byter till Digital Tv, på en lcd/plasma så är oftast den analoga bilden grynig och lite suddig, det funkade ju på en liten 28″ TV men nu när bilden blir större ser man hur dåligt det verkligen ser ut. HDTV är ännu bättre, om man bara slötittar på TV så kanske det kvittar om det är vanligt digitalt eller HD, men om man ser på Sport eller film med mycket rörelse så blir det betydligt bättre.

Det du får tänka på är att om du skaffar digital TV från Comhem så måste du även skaffa ett abonnemang, dom kanalerna som sänds ut gratis nu analogt får du inte gratis i det digitala nätet, så du borde skaffa Comhem Medium eller liknande för att få alla vanliga kanaler. Om du vill skaffa digital TV så tycker jag att du ska skaffa TV medium abonnemang och köpa en HD digitalbox. Då får du dom vanliga kanalerna digitalt och även SVT HD, och du får även en digitalbox med HDMI anslutning, som gör att kvalitén blir bättre än om man kopplar via scart.

Vill du veta mer besök vår specialsida Analogt & Digitalt

RTL-legitimerad service

Behöver du hjälp med din Tv? Vi har en personlig service alla dagar i veckan även kvällstid. RING SÖREN! Vi reparerar TV-apparater, fri låne-TV vid inlämnande av trasig TV. Ny tv som du köper, kör vi hem och installerar. kontaktuppgifter hittar du här.

Vill du köpa en ny TV?

Vi har ett stort utbud av Tv-apparater för olika behov och storlekar av högsta kvalité. Vill ni se på nya modeller så är du hjärtligt välkommen till vår butik i Höglunda. (Se sidan om Butiken)