Nyheter

Personlig service från start till mål för dina behov
Vi hjälper dig med allt, inköp, installation & service. Installerat & Klart

Bättre täckning och kvalitet för mobila nät på landsbygden

I går fattade regeringen beslut om att stora delar av 700 MHz-bandet från och med den 1 november 2017 får användas till annat än marksänd tv. Detta innebär att frekvenserna kan användas för att skapa bättre täckning och kapacitet för användare av mobilt bredband, särskilt på landsbygden.

– Datatrafiken i mobilnäten fortsätter öka kraftigt. Mellan 2015 och 2016 ökade den med 35 procent. Samtidigt saknas tillräcklig täckning på flera ställen på landsbygden. Nu ges mobiloperatörerna möjlighet att möta upp den ökade efterfrågan på högre datakapacitet och förbättra täckningen i hela landet, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson

– 700 MHz-bandet är också en grundstomme för utvecklingen av 5G-tekniken, alltså nästa generations mobila kommunikationssystem, fortsätter Eriksson.

Beslutet är anpassat efter hur flytten av tv-näten är planerade. Men också utifrån de behov som aktörerna inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar kan ha för att kunna kommunicera på ett effektivt sätt.

Post- och telestyrelsen (PTS) ges med detta beslut möjlighet att inleda ett nytt auktionsförfarande för 700 MHz-bandet.

Kontakt

Carl-Martin Vikingsson Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson  Telefon (växel) 08-405 10 00  Mobil 076-135 38 78  e-post till Carl-Martin Vikingsson

Publicerad 02 juni 2017 · Uppdaterad 02 juni 2017

OBEGRÄNSAT MED SURF 4G MOBILT BREDBAND

Tele2s nya identitet – maxar kundernas möjligheter och släpper datan fri i nytt abonnemang

Torsdag 10 augusti 2017

| Avsändare: sitemanager | Kategorier: Nyheter & Pressmeddelanden, Om Tele2

Tele2 fortsätter att utmana telekombranschen. Tele2 släpper nu mobildatan fri och erbjuder, som enda operatör i Sverige, ett Unlimited-abonnemang till sina kunder. Tele2 har sedan länge varit kända för att erbjuda mest data till sina kunder och nu fortsätter vi att gå i bräschen och ändrar branschstandarden sedan många år.

Svenskar är mer uppkopplande än någonsin. Därför lägger Tele2 sitt fokus på att utveckla tjänster som ger mer kraft till sina kunder. Istället för att begränsa och låsa sina kunder erbjuder de nu ett abonnemang som ger obegränsat med surf. Detta gör det enklare för kunderna att fullt utnyttja de obegränsade möjligheterna som uppkoppling ger.

Vi ska förstärka och förtydliga Tele2s varumärke. Vi vill fokusera på vad data möjliggör för människor och vill därför ge våra kunder en känsla av att vara dataekonomiskt oberoende. Därför lanserar vi, som den enda operatören i Sverige, ett abonnemang med obegränsad data. Vi slopar gränsen och maxar möjligheterna helt enkelt, säger Samuel Skott, VD på Tele2 Sverige.

Info; FRI surf, FRIA mobil samtal, sms och mms i Sverige. ENDAST 499:- med SMART SENIOR ENDAST 399:-

KANONERBJUDANDE Installerat & Klart. Kontakta Sörens TV-Service & Försäljning. Tel. 0501-19290 Mer info se fliken 4G mobilt bredband. www.stv-service.se

Trådlös fiber.se       Debatt: Trådlöst billigare och lika bra som nedgrävt       4 G. Förändrar Kina  TV 4 Trådlös Fiber 2017-02-15

Luftburet bredband går starkt framåt i Värden. Bredband är att föra massor av ettor & nollor (Hög & Låg nivå) från punkt A till punkt B. Nu tar man fram lösningar i luften som kan föra över 20000 Mbits/sek och låg svarstid, säker funktion, låg ström förbrukning = 5G  som enligt experter kommer att förändra hela värdens media möjligheter.

MAXA DITT MOBILABONNEMANG!!!

Med bredbands sim kort i bostads routern. Obegränsad Mobildata hemma endast 49 kr per månad med tvillingkort.  Maxa ditt mobilabonnemang nu!! Obegränsad  surf, mobildata. Luftburet 4G med Tvillingkort i bostadsroutern. Ett alternativ till att ERSÄTTA din fasta förbindelse ADSL- Telejacket eller Fiber till bostaden.

Med våra utomhusenheter: NÖJD KUND GARANTI! Ring nu 0501-19290

Familjeabonnemang med eget telefonnummer och du behåller ditt gamla telefonnummer. ALLA telefoner har Fri mobildata med obegränsad surf. Ring, sms:a och mms:a helt utan begränsningar. Exempelvis; 7 personer 235 kr per person, utan bindningstid. Bredband, data tvillingkort i fastighetens router 49 kr per månad, för mer info; Telenor.se

Fördelar med Telenor Familj är att du samlar upp till åtta familjemedlemmar i samma abonnemang. Du kan även välja Telenor Familj för att dela med dina vänner eller med dig själv. Lägg till ett extra sim kort för surfen – perfekt att ha i surfplattan, fastighetens router etc. Du kan alltså samla upp till åtta användare och varje extra användare med eget telefonnummer kostar 149 kr per månad. Förutom extra sim kort för surf, kostar det endast 49 kr per månad.

Fördelar med mobilt bredband, både i och utanför hemmet!

Vägledning när du väljer bredbandsuppkoppling

Endast luftburet bredband till fastigheten är nu mycket vanligt och husspekulanter och fastighetsägare efterfrågar idag mobilt bredband. Luftburet bredband är framtiden för varje fastighets media hem. Flexibel, stabil och prisvärd bredbandsanslutning, utan bindningstider.

Tele 2 och Telenor erbjuder ett maxat mobilabonnemang med fri mobildata med tvillingkort datakort. Din data tillåter dig att göra vad du vill, helt utan begränsningar. I alla abonnemang har du alltid tillgång till bredband/datakort. Du kan beställa upp till 8 extra bredband/datakort, så i stället för ett SIM-kort per abonnemang som sitter i din mobiltelefon, kan du alltså använda den obegränsade datamängd som du har i ditt mobilabonnemang till ytterligare 9 enheter. Det kan till exempel vara till routern i fastigheten, surfplatta, Car-Fi till bilen och till era vänner osv.

4,5G+ & 3,5G+ är ny generation mobilt bredband och ny teknik med högre hastigheter. Luftburet till fastigheten med obegränsad surf och fri mobildata. Du behöver inte leta publika Wifi nät och kan surfa säkert med egen uppkoppling var du än är i det kraftfulla 4G mobila nätet. Då du tex. jobbar/pluggar utanför hemmet, har vi lösningen med att du sätter ett bredband/datakort i en mini-router och stoppar bara med den i väskan.

Regeringens uttalande: ”Vår nya strategi är att hela Sverige ska ha tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet”. Under hela 2017 har regeringen INTE pratat om fiber till alla, utan om ett snabbt bredband, till alla. De digitala motorvägarna; Skanovas transportnät består av ca. 66 000 kilometer fiberkabel. Nu ersätts de sista kilometrarna med mobilt bredband till transportfibern. Detta innebär att man i de flesta fall inte behöver gräva till enskilda fastigheter. Länder som tex. Finland och Kina bygger så, mycket enklare och billigare lösning som inte medför någon byggkostnad till fastigheten samt inget underhåll.

Din TV har antenningång och det är samma teknik som 4G. Att se på TV med endast inomhusantenn ger störningar. Vid kommunikation genom luften rekommenderar vi om möjligt utomhusenheter för en överlägsen och driftsäker funktion. 4G och 3G kan nu tas emot med en antenningångs mottagare. Din smartphone saknar antenningång för yttre antenn vilket medför att då du testar med din smartphone blir det ofta ostabilitet, lägre hastighet eller ingen mottagning etc.

NY TEKNIK för din fasta och mobila telefoni och för ditt bredband!

4,5G+ & 3,5G+ NY GENERATION MOBILT BREDBAND

Gör som många andra; ENDAST Luftburet bredband, Mobil Telefoni. Fast Telefoni via: 4G Bredbandet Ex: 0501-xxxx. Behåll ditt fasta nummer och dina befintliga fasta telefoner. Ring med nummer presentatör som vanligt. Telias fast koppar tråd eller Fiber behövs ej längre till er fastighet.

Den bärbara ”fibern” Mobilt bredband MED NY TEKNIK!
Regeringen: Ny strategi; hela Sverige ska ha tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet. Under hela 2017 har regeringen ej pratat om Fiber till alla, utan i stället om ett snabbt bredband. De digitala motorvägarna; Skanovas transportnät består av ca. 66 000 kilometer fiberkabel. Nu ersätts de sista kilometrarna med mobilt bredband till transportfibern och man slipper därmed att gräva till enskilda fastigheter. NY TEKNIK KLARAR DETTA! Kina, Finland osv. bygger så idag. Inget underhåll och ingen byggkostnad till fastigheten.

Vi hjälper dig med en totallösning för ditt media hem och kopplar in det trådlöst! Välkommen att kontakta oss för mer information.
Tel: 0501-19290, E-post: sorens@stv-service.se

SUCCE´!!! Luftburet Bredband & Obegränsad Mobildata

Framtidens bredband är luftburet till fastigheten utan att gräva! Obegränsad mobildata och uppkoppling var du än är, med upp till 9 enheter. Vi vill att din data ska tillåta dig att göra vad du vill, helt utan begränsningar och slipp leta publika wifi. Surfa säkert med egen uppkoppling i vårt kraftfulla 4G-mobilnät. Sitter du ofta utanför hemmet och jobbar/pluggar? Vi har lösningen för dig; Sätt då ett datakort i en mini-router och stoppa den i väskan.

Bredband från 99:-/mån.
Surfa och ring helt utan begränsningar 499:-/mån, senior 399:-/mån.

Tjänster du får av oss: TV, media kanaler, fast telefoni. mobiltelefoni och bredband = HELHETSLÖSNING FÖR DIG och INSTALLERAT & KLART!

Med utomhusenheter för 4G och din mobiltelefon får du stabil funktion och med mottagning där din telefon och surf ej fungerar mobilt.

KOSTNADSFRITT HEMBESÖK!

VÄLKOMMEN ATT RINGA PÅ TEL: 0501-19290

BREDBAND 19:-/månad med Tvillingkort!!

Surfa och ring helt utan begränsningar med Tele2. 499:- Senior 399:- /månad.
Köp våra utomhusenheter, ger högre hastighet 4G och stabil uppkoppling.
Bra mobiltelefontäckning inomhus. 4G tvilling för bilen, vänner o.s.v. Upp till 9 kort.

Kontakta oss för mer info!!

Obegränsad surf 4G mobilt bredband

Kanon succé med obegränsad surf 4G mobilt bredband.

Kostnadsfritt hembesök med genomgång av ditt media hem.

Återförsäljare för: Boxer, Viasat, Canal Digital, Mobilt bredband, ev. utomhusenhet. 

TV märken: Grundig m.fl.

Vi använder RUT, 50 % avdrag på arbetet.  Installerat och klart!

Välkommen att boka tid med Sören!  Tel. 0501-192 90

Sörens TV-Service | parabol

Satsa på Parabol

Hela det så kallade 700-bandet frigörs för mobiltelefoni och mobilt bredband. Det är framförallt de som tittar på Boxers tillvals-kanaler som kan tvingas skaffa ny utrustning, säger Marcus Hartmann, presschef vid Teracom.

Förändringen sker stegvis genom att Teracom byter ut sändningsutrustningen i existerande master, med början i Norrbotten i april och allt ska vara klart ett år senare 2017 i Skåne.

Omläggningen ger samma antal kanaler men utrymmet blir mindre jämfört med i dag. Det innebär att utbyggnaden av 17 nya HD-kanaler stoppas bland annat mister SVT möjlighet att visa Barnkanalen och Kunskapskanalen i HD-kvalitet, säger Per Björkman.

Flytten av tv-kanalerna ger mobiloperatörerna hela 700-bandet för att kraftigt utöka kapaciteten både för mobiltelefoni och mobilt bredband.

4G förändrar Sverige och Kina

Det nya mobiltelefonsystemet 4 g har redan förändrat Kina. Systemet ger inte bara befolkningen i våra stora megastäder som Peking, Shanghai och Shenzhen utan även stora delar av övriga landet till gång till internet på ett sätt som de inte har haft tidigare. Det gör till exempel att de kan handla på nätet där Kina nu blivit en av de marknaderna på nätet i hela världen. Så vår ekonomi håller på att ställas om tack vare det nya mobiltelefonnätet, säger Huaweis kommunikationschef  Joe Kelly

Mobiltelefonnätet 4 G för ett år sedan. Nu täcks stora delar av landet med närmare två miljoner basstationer och för unga människor har en modern mobiltelefon blivit en nödvändighet.

Unga beroende av mobiltelefoni

Utvecklingen har gått rasande snabbt. De tre stora kinesiska mobiltelefonoperatörerna som alla kontrolleras av staten började bygga ut det nya mobiltelefonnätet 4 G för ett år sedan. Nu täcks stora delar av landet med närmare två miljoner basstationer och för unga människor har en modern mobiltelefon blivit en nödvändighet.

Torsö skola 4G_mbit

Ett exempel på en av många mätningar vi gör

Som ni ser på läsplattan nedanför så är hastigheten ner från internet 37,684 Mbit/s och hastigheten upp till Internet 16,206 Mbit/s. En Internethastighet som passar de allra flesta behov gott och väl.

Vilken hastighet du behöver beror på hur du vill använda internet. Om du bara ska surfa och skicka e-post räcker det vanligen med de lägre hastigheterna som operatören erbjuder. Om du ska använda tjänster som kräver mycket kapacitet, exempelvis ladda ner musik och film, titta på webb-tv, lyssna på webb-radio och spela online-spel, kräver detta att du väljer en högre hastighet på ditt bredband. Om du har flera datorer i hushållet som samtidigt kommer att vara uppkopplade rekommenderas också en högre hastighet.

Torsö skola 4G_mbit